Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Dorpsraadvergadering
ma 07-06-2021

Dorpsraadvergadering:  Maandag 7 Juni
 
Locatie: KNILLUS in de zaal
Aanvang: 20.30 uur
 
1)OPENING
Omdat Peter zich heeft afgemeld opent John de vergadering en heet iedereen van harte welkom
 
WERKGROEPEN 
St. Corneliusstraat
Maarten, Guido en Greetje geven vanuit de werkgroep een update over de voortgang van de renovatie van de St. Corneliusstraat. De gehouden enquête had een zeer hoge respons. Deze respons zal zoveel mogelijk worden meegenomen in de uitwerking van het plan. De projectleider vanuit de gemeente heeft corona gehad waardoor er een vertraging is opgetreden. Daarnaast wil het waterschap de Luinbeek meenemen bij het infiltratieriool dat gaat komen bij de St. Cornelisstraat. Ook de waterleidingmaatschappij Brabantwater wil kijken of er zaken moeten/kunnen worden aangepakt als de straat open ligt. Vanwege deze redenen is de planning opgeschoven naar 2023 (of als het Waterschap toch af zou haken zou dit naar 2022 worden verplaatst). In september wil de werkgroep een informatiebijeenkomst organiseren om de (definitieve) plannen toe te lichten.
 
Knillus
Maarten geeft een terugblik en een vooruitblik over wat de versoepelingen rondom corona betekenen voor de mogelijkheden bij Knillus. We hebben als bestuur heel strak de regels gevolgd van de overheid/gemeente. Ook de komende periode gaan we dit doen. In juni zal er daarom nog niet veel georganiseerd kunnen worden. Financieel zijn we nog steeds gezond en zien we de toekomst zonnig in. Het terras loopt goed en daar wordt in juni als soort opening van het terras een ‘silent disco’ georganiseerd.
 
Wonen
Guido vertelt over de laatst ontwikkelingen rondom het bouwen in Vortum-Mullem. Er is veel animo voor bouwen in Vortum-Mullem. De kavels in de Boschakker zijn vrijwel allemaal verkocht of in optie. Ook in de Molenhof lopen er diverse vergunningaanvragen. Verwachting is dat er volgend jaar meer dan 10 woningen gebouwd gaan worden. Ook vanuit de jongeren in Vortum-Mullem is er animo om t.z.t. te gaan bouwen. Er wordt daarom gekeken of er nieuwe plannen ontwikkeld kunnen worden voor een nieuw plan.
 
Welkom
Er is een welkomstpakket uitgedeeld aan Rob en Mirjam van Bommel, Provinciale weg 4
 
                                         
4)           Mededelingen en ingekomen stukken
             
We zoeken nog mensen voor de bouwteams om mee te praten over de toekomst van ons dorp in de nieuwe gemeente.
Duurzaamheidslening opnieuw verlengd
Sportveld opgeknapt en ingezaaid
Korte update mbt energie transitie
Boeken 75 jaar bevrijding verkrijgbaar van Dinther in Boxmeer 
             
5)           Rondvraag/bewoners aan het woord
Herman van Bree meldt dat de dorpsraad volgend jaar 25 jaar bestaat. Is een goed idee om hier iets leuks mee te doen.
 
Wilhelmien Roelofs meldt dat de huiskamer vanaf deze week weer geopend is. Ook mensen thuis mogen weer bezoek ontvangen. De werkgroep komt binnenkort weer bij elkaar om een planning voor dit jaar te maken.
 
Henk Broeren meldt dat de KBO zich heeft aangemeld voor de glasvezelactie en hiervoor een leuk bedrag heeft ontvangen.
 
 
6)          Sluiting
              John bedankt iedereen voor zijn inbreng en sluit de vergadering              

 

Archief van nieuws
 
juni 2021
mei 2021
april 2021
maart 2021
februari 2021
januari 2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS