Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Onze Lieve Vrouwe parochie
za 23-05-2020
Beste parochianen,
 
De laatste weken bent u gewend van ons een Nieuwsbrief te ontvangen. Hier wordt positief op gereageerd en daar zijn we heel blij mee. Deze week geen nieuwsbrief maar wel 2 punten waar we u over willen informeren/aandacht voor vragen.
 
Met de volgende link https://www.youtube.com/watch?v=5qbGitwAPQ4, kunt u luisteren naar de overweging van afgelopen zondag 17 mei van Huub Welzen. Op onze website www.onzelievevrouweparochie.nl kunt u de tekst nalezen.
 
Verder willen we u wijzen op het artikel wat in de vorige Nieuwsbrief stond over de verspreiding van de zomereditie van over wegen:
 
Eind mei/begin juni verschijnt de nieuwe editie van over wegen. In de brief die de bezorgers van over wegen hebben gekregen staat dat zij “hun route” kunnen komen afhalen op woensdagochtend 3 juni.
Gezien de maatregelen rondom de coronacrisis willen we hiervan afwijken. De organisatie rondom de verspreiding van de zomereditie wordt als volgt vormgegeven:
- Dinsdag 26 mei worden de 6.500 exemplaren bezorgd in Het Parochiehuis.
- Vanaf woensdag 27 mei t/m woensdag 3 juni, met uitzondering van Tweede Pinksterdag, kunnen de bezorgers hun route tussen 9.00 – 12.00 uur komen afhalen. Door deze grote spreiding garanderen we dat we de door het RIVM geformuleerde richtlijnen in acht kunnen nemen.
- Zoals oorspronkelijk gepland hopen we dat de routes uiterlijk in het weekend van 5/6 juni bezorgd kunnen zijn.
We realiseren ons dat er bezorgers zijn voor wie het helaas momenteel niet mogelijk of wenselijk is de route te lopen. Daar hebben we alle begrip voor. Om tijdig hiervoor vervanging te regelen vragen we u dit door te geven aan de coördinator bezorging over wegen, Monique Strik. Dat kan per mail naar strikbrakels@trinedmail.nl . Aangezien naar alle waarschijnlijkheid in ieder geval de routes die de leerlingen van het Pro College rondbrengen vervangen moeten worden, hebben we diverse vervangers nodig. We vragen daarom of er parochianen zijn die eventueel ter vervanging een keer een route zouden willen lopen. Ter informatie, het lopen van een gemiddeld grote route kost ongeveer een uur. Daarnaast vragen we welke bezorgers van over wegen bereid zijn dit keer een route meer te lopen. Ook daarvoor geldt, graag per mail doorgeven aan Monique Strik strikbrakels@trinedmail.nl We hebben er alle vertrouwen in dat we hier in gezamenlijkheid uit komen. Alvast bedankt voor iedereen die hieraan op welke manier dan ook bijdraagt!
Rest ons u allen veel sterkte in deze tijd toe te wensen. Blijf vooral gezond!
 
Volgende week ontvangt u weer een Nieuwsbrief zoals u van ons gewend bent.
 
Met vriendelijke groet,
 
Astrid Kerstens
parochiesecretariaat
Het Parochiehuis
Van Sasse van Ysseltstraat 8
5831 HD  Boxmeer
t: 0485 – 573277
e: secretariaat@onzelievevrouweparochie.nl
 
Aanwezig:
Dinsdag en woensdag: van 8:00 tot 12:30 uur
Vrijdag: van 8:00 tot 13:00 uur

 

Archief van nieuws
 
juli 2020
juni 2020
mei 2020
april 2020
maart 2020
februari 2020
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS