Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
KNILLUS&CORONA per 5 juni a.s. - stap 3
do 03-06-2021
Per a.s. maandag/5 juni is er weer meer mogelijk door de versoepelingen. Om hier helder en transparant over te zijn, hieronder de regels zoals die per a.s. maandag tot - waarschijnlijk - eind deze maand zullen gelden. In het kort, verenigingen zijn weer (grotendeels) welkom, het terras kan open, maar feesten en evenementen mogen nog niet. Bij wat wel mag, gelden de bekende regels natuurlijk.

Zodra er nieuws is, melden we ons weer. 
Bestuur MFA KNILLUS
 

Per 5 juni 2021 kan uw gemeenschapshuis weer open voor de reguliere activiteiten. Er treden nieuwe versoepelingen in werking.
 
Hieronder treft u de grove lijn aan vanuit het perspectief van uw gemeenschapshuis:
 
Gemeenschapshuizen mogen weer open voor hun reguliere activiteiten en ook de horeca binnen mag weer open;

De basisregels blijven daarbij van kracht (handen wassen, 1,5 meter afstand en thuisblijven bij klachten) 
Dit onder de volgende algemene voorwaarden: 
Iedereen houdt 1,5 meter afstand.  
Reserveren is verplicht (geen vrije inloop).
Er mag voor maximaal 4 personen tegelijk worden gereserveerd. Dit is met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar en personen uit hetzelfde huishouden.
Gezondheidscheck en registratie zijn verplicht.
De verkeersstromen van het publiek moeten goed gescheiden blijven. Ook in de sanitaire voorzieningen.
De beheerder treft hygiënemaatregelen op locatie. Zoals het beschikbaar stellen van desinfecterende handgel en gelegenheid om handen te wassen.
Voor alle locaties waar er geen doorstroom van mensen is, is een vaste zitplek verplicht en zijn maximaal 50 personen per ruimte toegestaan.
Voor locaties waar er een doorstroom van mensen is, mag er 1 bezoeker per 10m2 aanwezig zijn. Dit geldt voor alle locaties binnen en buiten. 
Daarnaast gelden op onderdelen specifieke voorwaarden:

Openstelling accommodaties voor sport, kunst en cultuur

Sport-, kunst- en cultuurbeoefening in groepen toegestaan.
1,5 meter afstand houden niet verplicht, bijvoorbeeld bij het dansen. Het advies is om bij sport, kunst en cultuur waar de 1,5 meter afstand gehouden kan worden, dit ook te doen.
Vanaf 18 jaar max. 50 personen per groep.  
Tot 18 jaar wedstrijden tegen andere clubs toegestaan.
Sportkantines, kleedkamers en douches open.
Publiek bij professionele wedstrijden toegestaan (zie voorwaarden in bijlage).

Openstelling horeca in accommodaties

Max. 4 personen (excl. Kinderen t/m 12 jaar) of 1 huishouden per tafel.
Max. 50 personen per ruimte.
Reserveren en vaste zitplaats verplicht.
Geen zitplaatsen aan de bar.
Geen zelfbediening.
Geen entertainment.
Horeca open tussen 6.00 en 22.00 uur. 

De handreiking vanuit de Rijksoverheid geeft aan dat:
 
*  Voor de openstelling geldt in principe dat de activiteiten gericht moeten zijn op de kerntaak van de voorziening, namelijk de sociaal-maatschappelijke gemeenschapsfunctie. Dat betekent dat de buurthuizen (nog) niet opengesteld dienen te worden voor feesten- en partijen.
 
Besloten feest is dus nog niet toegestaan.
 

 

Archief van nieuws
 
juni 2021
mei 2021
april 2021
maart 2021
februari 2021
januari 2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS