Skip Navigation Links
artikel
 
KNILLUS opent KROEG in 2019!
do 27-12-2018
KNILLUSKROEG in 2019 elke vrijdagavond open!

Het gaat goed met KNILLUS. Vortum-Mullem en haar inwoners omarmt ‘ons’ nieuwe MFA volledig. Daar is iedereen die KNILLUS een warm hart toedraagt, blij mee.

Het gaat zo goed dat we per 11 januari 2019 a.s. de KNILLUSKROEG elke week willen openen voor een biertje, een praatje, een biljartje…kortom…gewoon voor een stukje gezelligheid. Elke vrijdag van 20.30 tot 00.30 uur.

We gaan dat doen met eigen beheerders. Vooralsnog heeft Roel Ebben aangegeven dit te willen doen. Mocht iemand anders daar ook interesse in hebben, dan horen we dat graag vóór 04.01.2019 as zodat we daar een schema voor kunnen maken. Let op; het hoeft niet helemaal pro deo; er is een afspraak gemaakt over de mogelijke verdiensten.

Praktisch is het idee om een club op te richten (De vrienden van de KNILLUSKROEG of iets dergelijks; naam wordt nog bedacht) die zich aanmelden voor een app-groep. In die app kunnen ideeen worden uitgewisseld wat te doen op de vrijdagavond. Vooralsnog willen we dit invullen voor de duur van 1 jaar; na dat 1e jaar zullen we evalueren. Mocht zich nu niemand anders dan Roel aanmelden, dan geldt voor het jaar 2019 exclusiviteit . Voor het nieuwe jaar 2020 bezien we e.e.a. dan weer opnieuw. Kortom, weer een mooie stap voor KNILLUS en ons dorp.

Beste wensen!

Namens het bestuur en alle betrokkenen bij KNILLUS wil ik iedereen enorm bedanken voor de inzet en betrokkenheid bij MFA KNILLUS in het afgelopen jaar. Zonder al die support waren we niet zo ver gekomen als dat we nu zijn. Hopelijk blijft die steun in 2019 richting MFA KNILLUS bestaan. Alle goeds en gezondheid voor het nieuw jaar gewenst!

Maarten Ebben - voorzitter

 

Archief van nieuws
 
juni 2019
mei 2019
april 2019
maart 2019
februari 2019
januari 2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS