Skip Navigation Links
artikel
 
Samen Sterk voor goede doelen
do 04-04-2019
We zitten nu midden in de week  “Samen Sterk voor goede doelen”.
 
Afgelopen dinsdag en woensdag zijn er een aantal vrijwilligers bezig geweest om de enveloppen met geld voor de goede doelen huis aan huis op te halen. We zijn nu bezig met de verwerking daarvan zodat het geld op de juiste plaats terecht komt!
 
Wij willen alle vrijwilligers en natuurlijk alle mensen die de verschillende goede doelen gesteund hebben heel hartelijk bedanken!!!
 
Als u nog een envelop voor de goede doelen om welke reden dan ook thuis heeft, dan kan deze alsnog anoniem ingeleverd worden! Dit kan door de gesloten envelop met de invullijst en het contante geld  bij “ Pakhuus Peeters” in een speciale afgesloten emmer met logo “Samen Sterk voor goede doelen” te deponeren.  Dit kan alleen nog deze week tot zaterdagmorgen  12:00 uur.
 
Alvast hartelijk dank voor de medewerking:
 
 
Heeft u nog vragen? Bel gerust naar iemand van de werkgroep of stuur een mail naar goededoelenvortum@gmail.com
 
 
Via het dorpsblad en vortum-mullem.info houden wij u op de hoogte over hoe deze actie is verlopen, en natuurlijk hoeveel geld er voor de verschillende doelen is opgehaald. U hoort nog van ons! 
 
Met vriendelijke groet, De werkgroep: 
 
Petra Broeder Anja Martens Gerdien Denen Anja v.d. Bosch Marianne Broeder Karin Deenen
 

 

Archief van nieuws
 
juni 2019
mei 2019
april 2019
maart 2019
februari 2019
januari 2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS