Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Oproep vrijwilligers duofiets Vortum-Mullem
ma 12-07-2021
Beste inwoners van Vortum-Mullem,

vanuit de werkgroep Zorg en Welzijn in samenwerking met onze Dorpsraad en de gemeente Boxmeer zijn we momenteel gezamenlijk de mogelijkheden aan het verkennen om een duofiets aan te schaffen en (gratis) beschikbaar te stellen voor de inwoners van Vortum-Mullem.

Je zit bij een duofiets naast elkaar op de fiets waarbij de hoofdbestuurder de mogelijkheid heeft om te remmen en te sturen terwijl de bijrijder wel lekker kan meetrappen en in beweging kan blijven. De meest voorkomende vorm van deze fiets is dat deze als elektrische duofiets wordt uitgevoerd zodat u heerlijk ondersteund wordt tijdens het fietsen en gemakkelijker afstanden kunt afleggen.
Het is daarmee dan dus prima mogelijk om samen met iemand die bijvoorbeeld minder mobiel is, onze mooie omgeving van de Maasheggen te verkennen te fiets. Zo kunt u er samen heerlijk op uit gaan. 

Om dit goed te kunnen organiseren en faciliteren zijn er enkele randvoorwaarden waaraan we moeten voldoen.

Wij zijn nu op zoek naar vrijwilligers die deze duofiets zouden willen beheren.
Denk daarbij aan het zorgdragen dat de duofiets klaar staat op het moment dat iemand deze wil lenen en daarbij de benodigde instructies geeft. En dat bij retour gecontroleerd wordt of de fiets nog in orde is.

Daarnaast zoeken we een ruimte waar de duofiets veilig gestald kan worden als hij niet gebruikt wordt.

Graag horen wij wie er eventueel ruimte beschikbaar wil stellen en/of wie dit mooie nieuwe project in Vortum-Mullem zou willen ondersteunen als vrijwilliger.

Mail dan even je reactie naar Linda@van-Raaij.nl
of bel me (graag in avonduren) via 06-20808901

Namens de werkgroep Zorg en Welzijn Vortum-Mullem,
Linda van Raaij

 

Archief van nieuws
 
juli 2021
juni 2021
mei 2021
april 2021
maart 2021
februari 2021
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS