Skip Navigation Links
artikel
 
dorpsplan 2.0
vr 25-01-2019

Hallo Allemaal,

Het is alweer 5 jaar geleden dat we met de vernieuwde dorpsraad van start gingen. Met het opstellen van een dorpsplan hoopte we dat we vol goede moed van start konden gaan. Op een druk bezochte dora vergadering, kwamen we uiteindelijk tot 3 speerpunten. Nu 5 jaar verder kunnen we stellen dat deze alle 3 zijn gerealiseerd. De zorg voor ouderen en elkaar is prima voor elkaar, denk daarbij aan de huiskamer, met KNILLUS hebben we een prachtig MFA gekregen en de bouw van woningen begint steeds meer vorm te krijgen. Tijd dus om verder te kijken.

Dit willen we samen met jullie doen, want zoals gebleken, kunnen we met elkaar enorm veel voor elkaar krijgen. Maar alles begint met een goed plan, tijd voor dorpsplan 2.0

Daarom willen wij jullie allemaal uitnodigen om op Maandag 4 februari om 20.00 in KNILLUS eens een avond te komen  brainstormen over de toekomst van Vortum-Mullem. Alles kan, alles mag, denk vooral mee, en het liefst met zoveel mogelijk, zowel jong als oud en hopelijk kunnen we dan weer een aantal speerpunten vinden om met zijn allen aan een mooier Vortum-Mullem te bouwen.

Graag tot dan,

Namens dorpsraad Vortum-Mullem
Peter van Bree? 

 

Archief van nieuws
 
april 2019
maart 2019
februari 2019
januari 2019
december 2018
november 2018
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS