Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Wat speelt in Vortum-Mullem kan ook in de andere dorpen
di 28-12-2010
Interview met Peter Stevens (CDA)

BOXMEER - Het Boxmeers Weekblad zet de schijnwerper op de raadsleden van de gemeente Boxmeer. Deze week is het de beurt aan Peter Stevens uit Vortum-Mullem, raadslid voor het CDA.

Met motor erop uit
Peter Stevens is 51 jaar, gehuwd met Remke Bannink en hij heeft drie kinderen in de Middelbare schoolleeftijd, een zoon van 17 en twee dochters van 15 en 13 jaar oud. Zijn hobby’s liggen vooral op sportief gebied, met name het recreatief volleyballen en de golfsport; bij mooi weer trekt hij er graag met de motor op uit.

CDA-raadslid Peter Stevens bij zijn viervoeters
CDA-raadslid Peter Stevens bij zijn viervoeters.


Zeugenbedrijf
Na de HAVO koos Peter Stevens voor de Hogere Landbouwschool in Dronten, waar hij afstudeerde in de akkerbouw en in de bedrijfskunde. Hier leerde hij ook levensgezellin Remke kennen. Met haar samen runde hij eerst een zeugenbedrijf. Dat veranderde na een opkoopregeling in akkerbouw en vleesvarkens, waar op dit moment –na een sanering- de akkerbouw van overgebleven is. Dat betekent werken met piektijden; in de lente zaaien en poten en in de herfst het oogsten.
Met name in de wintermaanden heeft Peter tijd voor een aantal bestuurstaken. Naast het gemeentebestuur zit hij ook in het bestuur van het regionaal waterschap, in de ledenraad van de RABO-bank, in het bestuur van ZLTO en een aantal coöperaties.

Herkenbare mensen
Hoe is hij met de politiek in aanraking gekomen? “Ik heb eerst zeven jaar in de dorpsraad gezeten, eerst als actiegroep binnen de gemeente Vierlingsbeek, die later is overgegaan in de dorpsraad Vortum Mullem onder de gemeente Boxmeer. In die periode kreeg ik geleidelijk meer binding met de politiek, waarna ik in 2006 gevraagd werd om op de lijst te staan voor het CDA. Staande op plaats zeven, kwam ik toch met voorkeursstemmen in de raad.”
“Het CDA streeft naar herkenbare mensen in de verschillende kernen en ik gaf zelf de voorkeur aan een landelijke partij om van daaruit politiek te bedrijven voor de hele gemeente. Wat er speelt in Vortum Mullem, kan ook in andere kernen aan de orde zijn. De ontwikkelingen, die ik in de raad zie, zijn positief. Er zijn goede debatten; men wil vooruit.”
“De recente bezuinigingen lagen en liggen natuurlijk gevoelig. Nu de bomen financieel niet meer in de hemel groeien, moet je visie tonen en een balans zien te vinden in wat noodzakelijk en wat mogelijk is. Wat betreft de bibliotheken denk ik, dat we een goede invulling gevonden hebben in de vorm van een leespunt in combinatie met een gemeenschapshuis.”

Ruimte ondernemers
Met de kennis die hij in huis heeft zit hij in de commissie Ruimte. Waar liggen op dat gebied zijn prioriteiten? “In de eerste plaats ligt die prioriteit bij de leefbaarheid van de kernen. Het behoud van de scholen en nieuwe woningbouw zijn daarbij van cruciaal belang. Naast die leefbaarheid moet in het buitengebied de ruimte worden gegeven aan de ondernemers, zowel op agrarisch gebied als op het gebied van de recreatie.”
Welke eigenschappen ziet hij bij zichzelf? “Ik ben voor goed overleg, maar er moeten wel keuzes gemaakt worden. Je zult dan knopen moeten doorhakken en je kunt het daarbij nu eenmaal niet iedereen naar de zin maken.
Ik ben resultaatgericht en houd van efficiënt werken. Daarnaast ga ik in mijn denken ook sterk uit van het coöperatiemodel. Winst maken moet niet het enige oogmerk van een onderneming of instelling zijn. Je hebt ook een verantwoordelijkheid naar de samenleving als geheel.”

Bron: Boxmeers Weekblad
Foto: Tom Oosthout


 

Archief van nieuws
 
juni 2021
mei 2021
april 2021
maart 2021
februari 2021
januari 2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS