Skip Navigation Links
artikel
 
Actiedag ‘niet VERKEERd’ op 21 september: doe mee, beleef en be
vr 31-08-2018
Actiedag ‘niet VERKEERd’ op 21 september: doe mee, beleef en be safe!
Maak een ritje in een politieauto, ervaar door virtual reality hoe het is om met alcohol op achter het stuur te zitten en leer alles over e-bikes. En nog veel meer! Kom op 21 september vanaf 14.00 uur naar de Sportlaan in Cuijk voor deze spraakmakende dag over verkeersveiligheid. De dag wordt georganiseerd door de vijf gemeenten uit het Land van Cuijk. Mill en Sint Hubert, Grave, Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis gaan voor NUL verkeersdoden! Iedereen is welkom.
 
Ervaar het zelf!
Een goede manier om je bewust te worden van je gedrag in het verkeer doe je door het te ervaren. Tijdens de actiedag ‘niet VERKEERd’ op vrijdag 21 september 2018 kun je daarom allerlei verkeerssituaties beleven. Stap bijvoorbeeld in de auto op het parcours van Trials en ervaar hoe gevaarlijk het is om te appen achter het stuur. Of verbaas jezelf over de afstand die een remmende auto aflegt tijdens een spectaculaire remwegdemonstratie van VVN. Hoe staat het met jouw zicht en gehoor? Laat het testen! Twijfel je over de aanschaf van een scootmobiel? Rijd eens een rondje op het speciale scootmobielparcours. Of bezoek één van de informatiekraampjes en leer meer over e-bikes, verkeersregels en de invloed van alcohol, drugs en medicijnen in het verkeer. Ga jij liever voor de grote uitdagingen? Neem dan plaats achter het stuur van een vrachtwagen en ervaar waar de dode hoek nou echt zit. Of stap in bij een politieauto en maak een ritje onder begeleiding van een politie instructeur. Ook de brandweer en de ambulancedienst is deze dag aanwezig en geeft demonstraties. Het hele programma van deze dag is te vinden op www.cuijk.nl/nietverkeerd.
 
Verloting Trialsbonnen
Gedurende deze dag worden drie Trials-bonnen verloot. Bij elke activiteit krijg je na deelname een lot waarmee je kans maakt op een spectaculaire Trialsdag. Bij Trials leer je hoe je een auto beter onder controle kunt houden door onder andere het ervaren van slippen en in de berm raken en ontdek hoe vrachtwagenchauffeurs het verkeer ervaren door zelf in een vrachtauto te rijden. Kijk voor meer informatie op www.trials.nl.
 
Neem je rijbewijs mee
Iedereen is welkom op 21 september van 14.00 tot 20.00 uur aan de Sportlaan in Cuijk. Alle activiteiten zijn gratis. Als je mee wilt doen aan activiteiten waarbij je zelf mag rijden, neem dan je rijbewijs mee.
 

 

Archief van nieuws
 
juni 2019
mei 2019
april 2019
maart 2019
februari 2019
januari 2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS