Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Hospice de Cocon en Thuis
vr 28-08-2020
VPTZ: Hospice de Cocon en Thuis: er zijn voor de ander
In hospice de Cocon te St. Anthonis, maar ook bij mensen thuis in het Land van Cuijk, begeleidt een team van betrokken en gedreven vrijwilligers mensen in de laatste fase van hun leven om menswaardig te sterven. De afkorting VPTZ staat voor vrijwilligers palliatieve terminale zorg.
 
Na de corona-uitbraak gaat de ondersteuning en begeleiding weer van start, en zijn vrijwilligers ‘die er willen zijn voor de ander’ meer dan welkom.
 
Ondersteunende zorg door vrijwilligers
De vrijwilligers zijn gemotiveerde, evenwichtige en integere mannen en vrouwen, die een luisterend oor en emotionele ondersteuning kunnen bieden. Zij hebben in hun begeleiding aandacht voor zowel de lichamelijke als geestelijke situatie van mensen die voor het afscheid van hun leven staan. De ondersteuning sluit zoveel mogelijk aan op de behoeften en wensen van de gast of cliënt en de directe naasten.
 
Wat houdt het in?
Er is behoefte aan vrijwilligers in de directe zorg, als aanvulling op en in samenwerking met de mantelzorg en de professionele zorg. Bij directe zorg valt te denken aan het helpen bij de lichamelijke verzorging, samen met de thuiszorg, of bij het eten en drinken, voorlezen, zorg voor de gastenkamer en wat huishoudelijke taken.
 
Medische zorg
De verpleegkundige zorg wordt geleverd door een thuiszorgorganisatie. Voor de medische begeleiding blijft in principe de eigen huisarts verantwoordelijk.
 
Aanmelden of vragen?
Neem contact met ons op: 0485-381927 of kijk op de website: www.vptzlandvancuijk.nl
 
Einde bericht
 
Noot voor de redactie,
Niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
NAAM Miranda van den Broek, coördinator VPTZ Land van Cuijk
TELEFOON/MOBIEL, 0485-381927
E-MAIL, info@vptzlandvancuijk.nl

 

Archief van nieuws
 
maart 2021
februari 2021
januari 2021
december 2020
november 2020
oktober 2020
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS