Burendag 2024

Publicatiedatum: Woensdag 04 september 2024

Burendag 2024: Bouw mee aan zorgzame buurten met voorzorgcirkels

Op zaterdag 28 september 2024 vieren we Burendag, een dag die draait om saamhorigheid en verbinding in de buurt. Een perfecte gelegenheid om stil te staan bij het succes van de voorzorgcirkels in Land van Cuijk. Dit bewonersinitiatief, dat al een aantal jaar leeft, brengt buren dichter bij elkaar door middel van praktische ondersteuning en sociale verbondenheid.

Wat zijn voorzorgcirkels?

Voorzorgcirkels zijn lokale netwerken van bewoners die elkaar ondersteunen met alledaagse taken, zoals het doen van boodschappen, het aanbieden van een luisterend oor, of het helpen bij kleine klusjes in huis. Deze cirkels versterken niet alleen de band tussen buurtbewoners, maar zorgen er ook voor dat iedereen de hulp kan krijgen die hij of zij nodig heeft. Inmiddels zijn er bijna 50 voorzorgcirkels actief in Land van Cuijk, een teken dat burenhulp nog steeds van grote waarde is.

Wil je meer informatie? Of met ons in gesprek om een voorzorgcirkel op te richten in jouw straat, buurt of wijk? Neem dan gerust contact op met Margot Smulders, sociaal werker bij Sociom via 06-89 97 50 00 of margotsmulders@sociom.nl.

Ondersteuning door lokale organisaties

Sociom werkt samen met Welzijn Ouderen, KBO, Pantein en Mooiland om deze initiatieven te ondersteunen en de gemeenschap in het Land van Cuijk te versterken.

Over Sociom

Sociom is een organisatie voor sociaal werk in het Land van Cuijk en West Maas en Waal. Samen met onze netwerkpartners en vrijwilligersorganisaties werken we aan een samenleving waarin mensen zich thuis voelen, kansen krijgen én pakken. Omdat we lokale initiatieven aanbieden, zijn wij altijd in de buurt. Ook bij jou!

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: