Open huis bij Thuiszorg & Zorgcentra Pantein tijdens Week van Zo

Publicatiedatum: Vrijdag 17 februari 2017
Open huis bij Thuiszorg & Zorgcentra Pantein tijdens Week van Zorg & Welzijn

In de Week van Zorg & Welzijn (13-18 maart 2017) zijn mensen die interesse hebben in een baan in de zorg, van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij Thuiszorg & Zorgcentra Pantein. Tijdens een rondleiding of persoonlijk gesprek vertellen medewerkers van Pantein over hun werk en de locatie of wijk waar zij werken. Daarnaast is er ook volop gelegenheid om vragen te stellen. Op www.pantein.nl staat een overzicht van alle activiteiten die tijdens de Week van Zorg & Welzijn bij Pantein plaatsvinden. Verzorgende IG Marian van Haren en wijkverpleegkundige Miriam van Schaik delen graag alvast hun passie voor de zorg met je.

“Ook in de laatste levensfase een fijn thuis bieden”
Marian van Haren werkt als verzorgende Individuele Gezondheidszorg (IG) in een zorgcentrum van Pantein. In de woongroep waar zij werkzaam is, wonen 6 ouderen met een lichamelijke zorgvraag. “De woongroep zie ik als een groot gezin. Samen met familieleden van bewoners en vrijwilligers zorgen we ervoor dat dit gezin goed draait.” Marian wil de bewoners graag in de laatste fase van hun leven een mooie tijd en een fijn thuis bieden. “Als we samen aan tafel zitten, komen de verhalen los. En ’s avonds maken we het gezellig met een drankje en iets lekkers. Familieleden en vrienden van onze bewoners zijn altijd welkom. Ook de feestdagen vieren we samen. Familieleden komen dan hier eten en iedereen neemt dan wat te eten mee. Dat wordt allemaal spontaan geregeld, net zoals thuis.”

“Dat we als zorgteam niet alleen voor de zorg, maar ook voor het welzijn van onze bewoners verantwoordelijk zijn, maakt het werk nog leuker. Observeren en luisteren worden steeds belangrijker. Het is soms nodig om de zorghandelingen als het ware los te laten, om erachter te komen wat iemand echt nodig heeft. Het is prettig dat mensen ook steeds meer zelf aangeven wat ze nodig hebben en waar ze van blij van worden. Ik vind het fijn dat ik echt iets kan betekenen voor onze bewoners. Een kleine blijk van waardering maakt mijn werk al zo mooi. Als ik bijvoorbeeld een bewoner heb geholpen en hij zegt daarna: ‘Bedankt meiske’, dan geeft mij dat heel veel voldoening.”

“Er echt voor iemand kunnen zijn”
Miriam van Schaik werkt als wijkverpleegkundige bij Pantein. Een veelzijdige functie, waarin ze de spil is om de zorg voor haar klanten goed te regelen. ”Het mooie van werken in de thuiszorg vind ik dat je er door het 1-op 1-contact echt voor de cliënt kunt zijn.“ Miriam onderhoudt nauw contact met cliënten en hun mantelzorgers. “Vanuit de overheid wordt verwacht dat mensen zoveel mogelijk zelf blijven doen en zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Ik vind het een uitdaging om samen met de cliënt en zijn mantelzorger te kijken met welke zorg hij/zij zo zelfstandig mogelijk blijft. En daarbij kijk ik uiteraard of het voor de mantelzorger ook goed vol te houden is. Als een cliënt bijvoorbeeld enkele dagdelen aan dagactiviteiten of dagbehandeling deelneemt, blijft het voor de mantelzorger vaak beter behapbaar. Deze bredere manier van kijken naar zorg heeft mijn werk nog leuker gemaakt.“

Werken in de Thuiszorg betekent veel zelfstandigheid. “Op basis van de vraag van een cliënt bekijk ik welke zorg het beste kan worden ingezet. Daarbij is het erg handig dat binnen Pantein vrijwel alle vormen van zorg en ondersteuning beschikbaar zijn. Ik kan bijvoorbeeld heel eenvoudig  een fysiotherapeut of ergotherapeut van Pantein voor een cliënt inschakelen, ik werk nauw met hen samen. Cliënten vinden het vaak erg prettig dat ik dit ook voor hen kan regelen.”

Pantein is op zoek naar enthousiaste verpleegkundigen en verzorgenden IG. Zowel binnen de thuiszorg als in de zorgcentra van Pantein zijn diverse mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op: www.werkenbijpantein.nl

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: